Sign en Meer .nl

Goed aanleveren

tips & tricks

Aanleveren

Gebruik ons eigen WeTranfer-kanaal om uw bestanden makkelijk en snel te uploaden.

Programma's en bestanden

Wij werken met de volgende programma’s en bestanden:
Adobe CS laatste versie (InDesign, Photoshop en Illustrator)
JPG- en TIF-bestanden,
EPS- en PDF-bestanden,
Certified PDF

Drukwerk

Drukwerk (posters, flyers, folders, kaarten, briefpapier, enveloppen, visitekaartjes) dient te worden aangeleverd op 100% van het eindformaat met 3 mm afloop rondom, met snijtekens. Voor het beste resultaat hebben de geplaatste foto’s een resolutie van 300 dpi nodig. De geplaatste bestanden moeten worden ingesloten en alle fonts omgezet naar outline.

Printwerk

Printwerk (posters, stickers, banieren, spandoeken) dient te worden aangeleverd op 100% van het eindformaat met afloop en snijtekens. Voor het beste resultaat hebben de geplaatste foto’s een resolutie van 100 tot 150 dpi nodig. De geplaatste bestanden moeten worden ingesloten en alle fonts omgezet naar outline.
Voor grote spandoeken kan een resolutie vanaf 50 dpi volstaan, afhankelijk van de zichtafstand.

Reclameborden

Reclameborden (foam, Forex, Trespa, Dibond, acrylaat) dienen te worden aangeleverd op 100% van het eindformaat met 5 mm afloop rondom, met snijtekens. Voor het beste resultaat hebben de geplaatste foto’s een resolutie van 100 tot 150 dpi nodig. De geplaatste bestanden moeten worden ingesloten en alle fonts omgezet naar outline.

Roll-up banners en bannerstandaards

Bannerdoeken voor rollscreens en bannerstandaards dienen te worden aangeleverd op 100% van het eindformaat met 5 mm afloop en snijtekens. Voor roll-up banners is er ook een afloop van 10 cm aan de onderkant nodig. Voor het beste resultaat hebben de geplaatste foto’s een resolutie van 100 tot 150 dpi nodig. De geplaatste bestanden moeten worden ingesloten en alle fonts omgezet naar outline.

Vlaggen en Beachflags

Vlaggen en hoogformaat banieren dienen te worden aangeleverd op 100% van het eindformaat met afloop en zonder snijtekens. Voor het beste resultaat hebben de geplaatste foto’s een resolutie van 100 tot 150 dpi nodig. De geplaatste bestanden moeten worden ingesloten en alle fonts omgezet naar outline.

Colormanagement

Het is het beste om afbeeldingen hun bronprofiel laten behouden en ook niet te converteren naar een andere kleurruimte. De gebruikte profielen wel altijd insluiten in het bestand. Indien er geen profiel ingesloten is, worden standaard RGB- en CMYK-profielen gebruikt.
PMS-kleuren zullen zo goed mogelijk worden benaderd.

Contour snijden

Voor het aanleveren van contour gesneden producten dient u in het bestand een CutContour aan aan te leveren. Denk aan geprinte stickers en borden.

Hoe maak ik een cut contour?

Een cut contour is de snij-/freeslijn in een digitaal ontwerp. Maak een CutContour aan voor alle vormen anders dan een rechthoek. Lever één bestand per onderdeel aan: geen ontwerpen combineren of meerdere dezelfde ontwerpen in één bestand plaatsen.

Bijvoorbeeld: U wilt graag 100 dezelfde cirkels. Wij ontvangen dan graag een bestand met één cirkel waarvan u 100 stuks besteld en liever niet één bestand met 100 cirkels.

De reden hiervoor is dat alle te printen bestanden volledig geautomatiseerd doorgestuurd worden naar onze printers. Hierdoor zijn onze prijzen voordelig en zijn onze levertijden kort. Daarnaast worden bestanden minder zwaar en gaat het uploaden een stuk sneller.

Zo maakt u een cut contour:

 1. Een enkele gesloten vector contour maken met een lijnkleur ‘cutcontour’ (Kleurtype Steunkleur/Spot Color).
 2. Zorg voor 5mm afloop, rondom elk object, t.o.v. het cut contour. Dit kan d.m.v. Pad verschuiven (Offset path).
 3. Pas het Documentformaat hierop aan: 5mm rondom groter dan cut contour(en).
 4. Plaats geen snijtekens.
 5. In het volgende voorbeeld ziet u hoe u een cut contour maakt.

Wij werken onder andere voor

 • aap
 • Compass Group
 • idexx
 • l'Oreal
 • Carlson Wagonlit Travel
 • Eurest
 • Gall & Gall
 • Mercedes Benz
 • NILFISK
 • Natasha Balabanova
 • FIAT
 • HUAWEI
 • postnl
 • KLM